Opinió

De reüll

‘First dates’ bancàries

“Van arribar a la conclusió que podia tenir sentit”, va dir Goirigolzarri

En totes les rodes de premsa de presentació de resultats que ofereixen els bancs amb implantació a Catalunya però amb seu fora del país, se’ls pregunta, als màxims responsables, sobre els plans de creixement via fusions o absorcions. Mai en saben res. Sempre estudiaran les opcions en cas d’arribar, però mai se’n té cap, de proposta de compra, sobre la taula. La resposta, no per poc sincera, deixa de tenir sentit: a ningú li agrada trencar una operació per haver xerrat massa o massa aviat. Que els banquers no són tietes ni padrins xerraires. I així passa que els moviments se saben per filtracions més o menys interessades dels mitjans amb qui festegen.

Divendres passat, en una roda de premsa que es va allargar durant vora tres hores, al president de Bankia se li va preguntar des de quina data estaven negociant, ja que a les rodes de premsa recents no n’havien dit pas res. Es veu, va dir, que l’operació surt d’una trobada d’estiu. Com una cita a cegues o first dates però amb cares conegudes. Isidre Fainé hauria proposat l’absorció al Ministeri d’Afers Econòmics, gràcies a la participació que el FROB té a Bankia i aquest es va mostrar obert a negociar-la. “Van arribar a la conclusió que podia tenir sentit”, va dir Goirigolzarri. I en menys d’un mes, a punt per a la boda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia