Opinió

opinió

El pacte de la vergonya

Aquest pacte no s’entén ni des d’un punt de vista nacional ni social

Fa pocs dies coneixíem que els quatre grups a l’oposició, formada per Junts per Catalunya, el PSC, Republicans i el PP, havien acordat presentar una moció de censura contra l’actual govern de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, format per Esquerra Republicana de Catalunya, la força més votada en les eleccions municipals passades, i Avancem.

Dos dies després de registrar-se, les executives dels partits, excepte la del PSC, se n’han desmarcat afirmant que no “avalen” la moció que han presentat els seus regidors. No serem nosaltres els que direm què han de fer els partits que tenen regidors a qui no reconeixen. I encara més quan ocupen càrrecs supramunicipals (càrrecs que han anat ocupant des que eren CiU, passant pel PDeCAT i ara a JxCat) i, per tant, que cobren un sou públic i representen el seu partit.

Ens sorprèn, i ens dol encara més, que l’impulsor sigui Junts per Catalunya. Un partit que proclama la “confrontació intel·ligent” amb l’Estat i que assegura que hem de preparar-nos per a “la batalla definitiva per derrotar-lo”.

Nosaltres creiem que és poc intel·ligent, i no entenem com és possible pactar amb el PP. Perquè el PP és un dels precursors de la repressió contra l’independentisme, perquè és el partit marcat per les agressions de l’1-O i perquè és un partit corrupte, entre d’altres. Pactar amb ells per fer fora un alcalde independentista d’un govern municipal i, a més a més, fer-ho un 1 d’octubre ens sembla una autèntica aberració i un insult als votants del referèndum que vam celebrar i impulsar entre tots, tot i la violència i la persecució de l’Estat espanyol.

És evident que aquest pacte de la vergonya no s’entén ni des d’un punt de vista nacional, ni social, ni de progrés econòmic o transformador del poble. Si s’acaba consolidant, haurem de veure quins són els interessos personals que hi ha al darrere de tot plegat. Recordem que l’actual aspirant a l’alcaldia de Junts per Catalunya ja va assolir-la el 2008 amb una altra moció de censura.

Coneixem, i ajudarem fins al final, l’actual equip de govern perquè sabem que treballaran fins a l’últim segon en positiu, fent propostes socials i econòmiques, i sempre projectant el futur de Calonge i Sant Antoni amb una mirada àmplia i allargant la mà a la resta de formacions. Una actitud que es contraposa amb el bloqueig constant que han hagut de patir durant aquest mandat a qualsevol proposta de ple que han portat pensant en els veïns i veïnes de Calonge i Sant Antoni.

Esquerra és un partit transformador, amb voluntat de ser útil a la ciutadania per fer un país més just, lliure, feminista, cohesionat, i net de corrupció. I, com molt bé diu sempre Oriol Junqueras: “La unitat no es proclama, es practica.” Nosaltres hi serem, els esperem!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia