Opinió

De reüll

Units i ‘¡viva el rey!’

Què importa encapçalar els contagis a Europa i ser a la cua de tots els indicadors?

Si a Catalunya hi ha un problema de convivència –Pedro Sánchez dixit–, no sé quin diagnòstic es podria fer de la situació que es viu a Espanya, amb una presència cada cop més desacomplexada de l’extrema dreta i els dos principals partits embrancats en una guerra descarnada pel poder, mentre la pandèmia cavalca desbocada i el país entra en pana econòmica i institucional. La batalla de Madrid, amb el foc encreuat per la implantació de l’estat d’alarma, arriba a extrems de sainet si no fos que hi ha en joc vides humanes i el perill de veure la capital i la seva perifèria convertides en una potent centrifugadora del virus.

Per no parlar de la batalla per la renovació de la cúpula judicial, en un altre exemple de sectarisme i d’incapacitat per negociar i complir les disposicions a què obliga la Constitució que tant diuen defensar. I tants d’altres escenaris per a la batussa, des de la corrupció fins a la memòria històrica passant per la figura de Pablo Iglesias, el nou cap de turc de la política espanyola, ara que tenim tots el líders independentistes ben tancats a la presó. Però què importa tot això? Què importa encapçalar el rànquing de contagis a Europa i situar-se a la cua de tots els indicadors econòmics i socials? Què caram, #EsteVirusLoParamosUnidos i... ¡viva el rey!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia