Opinió

opinió

Metges i periodistes, valors que compartim

La pandèmia que estem patint ens ha deixat moltes lliçons apreses, a tots els nivells. En vaig mencionar algunes quan vaig tenir l’honor de recollir la Mosca de Sant Narcís, que la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya va lliurar al conjunt de professionals sanitaris que ha lluitat contra la Covid-19. Però en aquell acte no vaig fer explícita una reflexió que em permeto d’escriure ara, i que penso que compartim els dos col·lectius: metges i periodistes.

La medicina i el periodisme són dos oficis amb una indubtable vocació de servei i una responsabilitat social evident, que aquesta situació de crisi sanitària ha posat encara més en relleu. Durant els mesos més durs de la pandèmia, el conjunt de professionals sanitaris ha mostrat, clarament, el seu compromís amb el sistema de salut i, sobretot, amb la ciutadania. Però també ha mostrat que la integritat i l’excel·lència formen part dels seus principis i que la relació de confiança, d’empatia i de respecte construeix el seu dia a dia amb el pacient.

El compromís dels professionals del periodisme amb la informació veraç és cabdal, forma part del seu ADN. La integritat i l’excel·lència en l’exercici de la seva professió també és fonamental i la creació de vincles de confiança, d’empatia i de respecte amb els lectors i els espectadors resulta imprescindible. Per això, necessitem periodistes honestos que transmetin informacions veraces, que s’allunyin del titulars alarmistes i morbosos, especialment en moments de crisi. Professionals que desemmascarin les fake news i que donin valor a l’ofici de periodista, aquell que usa el seu olfacte per recopilar informacions i per contrastar-les, des de l’honestedat professional, abans de transmetre-les. L’objectiu, doncs, és clar i compartit entre professionals sanitaris i periodistes: ajudar, en temps despistats, a fer bons diagnòstics i a oferir certeses. És la nostra responsabilitat social. Dels uns i dels altres. Des d’aquí, públicament, vull reiterar el nostre agraïment per aquesta Mosca de Sant Narcís. Va ser un privilegi recollir-la, juntament amb la presidenta del Col·legi d’Infermers/es de Girona, Alicia Rey, en nom del col·lectiu sanitari de les comarques gironines. Un reconeixement que m’ha portat a fer-ne un altre, i també ben merescut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia