Opinió

A la tres

I el(s) rei(s), tan ample(s)

“No jutgen el rei, no eliminen el delicte d’injúries a la corona, i va i apugen un 6,9% l’aportació a la casa reial. Com a vostè el sou, vaja

Doncs sí, ben tranquils. Mentre aquí qualsevol (qualsevol que sigui independentista, s’entén) pot acabar empastifat per qualsevol cosa, el rei i el rei emèrit (tanto monta, monta tanto, diuen) continuen tan amples. No només això, sinó que va i el PSOE i Podem (sí, sí, Podem!) acorden apujar gairebé un 7% (un set per cent!) el pressupost de la casa reial. Res, tot plegat disposaran de 8,4 milions d’euros. Mentre tothom en passa de tots colors, has perdut la feina, pateixes per perdre-la o t’han rebaixat el sou a còpia d’ERO o de retallades diverses, va i a la casa reial els apugen l’aportació (i, l’aportació, els la fem vostè i jo, suposo que ja ho saben) un 6,9%. Però què fan, aquests del PSOE? Què fan els de Podem? Aquests eren els progres? Estan d’enhorabona, a la casa reial, amb aquest govern. I més quan acaben de saber que, ai las, finalment la fiscalia arxivarà les diligències obertes al rei emèrit, el fugado, perquè resulta que era inviolable quan va cometre tot tipus de delictes. La fiscalia ens farà saber, això sí, que el rei Joan Carles hauria comès uns quants delictes, però que no hi poden fer res perquè la Constitució (ja la tenim aquí!) el considera inviolable mentre era rei en exercici. Em fa l’efecte que si fos independentista ja hauria estat investigat, detingut, jutjat i empresonat. Però, ep, no ho critiquin. Perquè si critiquen el rei, al pare, al fill o a l’Esperit Sant, corren el perill de ser acusats d’un delicte d’injúries a la corona. Saben per què? Doncs perquè aquesta mateixa setmana el PSOE ha impedit al Congrés que s’elimini aquest delicte del Codi Penal (29 persones condemnades per aquest delicte els darrers 10 anys). El PSOE es va alinear amb el PP, Vox i Ciutadans per impedir la reforma. La diputada del PSOE Isaura Leal ho va justificar dient que “ara no és el moment d’aquest debat”. Si no és ara, quan serà?, em pregunto. “Obrir ara aquest debat ens distrauria”, va justificar. Ens distrauria? Ens distrauria de què? Aquest és “el gobierno más progresista de la historia”? Quina decepció, Pedro. Quina decepció, Pablo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia