Opinió

Keep calm

El bosc

Els nord-americans han escollit aquesta matinada el seu nou president i aquesta és una notícia decisiva, perquè hi ha en joc si en plena crisi augmentaran els populismes. Però com que a l’hora de tancar la columna encara no sé qui ha guanyat, mirarem al bosc.

Espanya ha gastat 3.907 milions d’euros en un submarí. Concretament l’S-80 Plus. Es fabrica a Navantia Cartagena. Se n’han de fer 4 i donen feina a 7.000 persones. Navantia és una empresa pública i, òbviament, viu dels encàrrecs del propi Estat. El cost inicial havia de ser de 1.800 milions. En costaran 2.000 més. Es va detectar un excés de pes... El primer de la sèrie, l’Isaac Peral, acumula un retard considerable i no farà les primeres proves de mar fins al 2022. Moment en el qual l’armada encara no tindrà cap vaixell capaç de rescatar-lo. Però la inversió es farà. 167 milions d’euros i 25 més en equips. Aprovada als nous pressupostos.

El fiscal anticorrupció Ignacio Stampa s’ha passat tres anys investigant el més gran entramat de corrupció política, policial i empresarial d’Espanya: el cas Villarejo. No seguirà. No ha pogut accedir a una plaça en propietat. Diuen que té una relació sentimental amb una advocada de Podem, Marta Flor. Cap fiscal li ha donat suport. Tampoc la fiscal general, Dolores Delgado, parella de Baltasar Garzón, que defensa un dels policies acusats.

El Consell de Ministres ha decidit rescatar Air Europa amb 475 milions d’euros. Diuen que és una empresa bàsica per a l’economia i que els seus problemes venen de la pandèmia. La Seguretat Social ha aplicat aquest mes la pujada de la quota dels autònoms.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia