Opinió

A la tres

Estafes telefòniques

“Et truquen dient que t’augmenten la tarifa només per provocar que canviïs de companyia

Divendres, quatre de la tarda. Trucada al telèfon fix. Una dona s’identifica com de Movistar, la meva companyia, i després de donar-me les meves dades, totes correctes, em diu: “Truquem de Movistar per explicar-li que a partir de les dotze de la nit la seva tarifa s’incrementarà en 21 euros pel manteniment, que fins ara assumia la companyia però que ara, amb l’increment del teletreball, ha decidit cobrar als usuaris.” La resposta és òbvia: “No penso pagar i em sembla un abús.” És el que esperen. “Cap problema, tenim un acord amb l’OCU i ara mateix el donem d’alta en un document en què queda registrat que no ho accepta i dues companyies es posaran en contacte amb vostè d’aquí a uns minuts per fer-li una oferta. Si l’accepta, iniciarem un procés de portabilitat sense cost; si no, seguirà amb nosaltres amb l’augment o amb una penalització de 250 euros si vol marxar a partir de demà.” Cinc minuts i sonava el telèfon. Un home que es va identificar com d’Orange per fer una oferta, que, sincerament, feia pena. Cinc minuts després, una altra dona, que s’identifica com de Vodafone. Aquí l’oferta ja és més que temptadora, i amb uns descomptes, si ho decideixes de seguida, brutals. Però com que amb tot plegat tens la mosca rere l’orella, li dius que et doni el telèfon i que ja trucaràs. El cap bull, i l’ordinador buscant ofertes de Parlem i altres companyies..., i preguntant directament a Movistar si aquesta amenaça és real... Cinc minuts, nova trucada. Ara un home, “del sistema de control de Movistar”. “Ha de dir-nos ja si inicia portabilitat o es queda.” Els responc que m’ho estic pensant, i mirant altres opcions. “Ui, no, han de ser les de les dues que li han trucat, i abans de les dotze de la nit.”

A quarts de deu del vespre Movistar em confirma que no hi ha cap canvi en el meu contracte i que ells no m’han trucat. Agraït de l’atenció, tota en català, per cert, però: i les companyies, totes, no poden controlar més els centres d’atenció telefònica que fan servir trampes com aquestes per aconseguir que canviïs d’una a una altra? Perquè les dades d’algun lloc les havien tret. Avisats esteu si us truquen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia