Opinió

Keep calm

L’altra foto de Messi

La foto més icònica de Leo Messi és del 8 de març del 2017. Sí. La del partit de tornada dels vuitens de la Champions. El del 6 a 1 al PSG. Com si la veiessin, oi? La va fer l’aleshores fotògraf del Barça Santi Garcés. És el 10 aixecant el braç, enfilat sobre els aficionats per efecte òptic, aixecant el braç dret com una enxaneta, amb la graderia, els llums i el cel de la nit de fons, una proporció triangular perfecta, com la Pietat d’El Greco, i la bandera catalana al braç esquerre. És conegut que aquell dia Neymar va jugar el seu millor partit amb el Barça. Però que, veient les portades de l’endemà, va saber que mai seria reconegut com el número u si seguia al costat de la puça. La resta és història. I gairebé quatre anys justos després, el PSG té a punt la venjança, si no torna a intercedir-hi santa Rita de Càssia, miracle que no es pot descartar.

No es pot descartar perquè el Barça ha recuperat l’autoestima i amb una foto encara més important. La de Messi votant amb el seu fill Thiago. El club de futbol més important del món en l’inici del segle XXI passa una de les pitjors crisis dels seus 121 anys d’història. Humiliat esportivament a Lisboa, amb la caixa buida, mala reputació institucional, l’estadi caient a trossos i el millor jugador de la història pensant en marxar. Però la solució no ha vingut d’un milionari ni d’una empresa. Els problemes aquí es resolen votant. I això no passa a cap altre club d’aquest nivell, de cap esport, al món. Ho donem per descomptat perquè som una societat ciclotímica i ara es veu que tocava depressió, però el model (i la foto) té un valor de marca incalculable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia