Opinió

LA GALERIA

Descobrir la Copa

Els dubtes expressats per llibreters i floristes de si l’espai quedava allunyat dels recorreguts habituals van quedar esvaïts per les cues que hi va haver tot el dia

Tothom ha coincidit que la diada de Sant Jordi de divendres va ser el primer acte amb regust de prepandèmia. Carrers plens a vessar, somriures i ulls d’il·lusió de la majoria per reviure una tradició tan nostrada i tan maca com és regalar cultura i regalar amor amb els llibres i roses que ens vam intercanviar entre tots. Només les mascaretes i el gel hidroalcohòlic ens recordaven que encara tenim el coronavirus entre nosaltres i que tot just una de cada quatre persones ja ha rebut una dosi de la vacuna. Una gran jornada que també va servir per redescobrir la Copa. Un espai que durant molts anys s’ha identificat pràcticament només amb les barraques de Fires es va reivindicar com un espai molt útil per a altres activitats. Els dubtes expressats per llibreters i floristes de si l’espai quedava allunyat dels recorreguts habituals van quedar esvaïts per les cues que s’hi van formar durant tota la jornada i amb un accés àgil un cop posat l’imprescindible gel. El temps hi va ajudar, un dia esplèndid però no gaire calorós va convertir en ideal un espai forçat per la pandèmia. L’alcaldessa, Marta Madrenas, ja admetia el mateix dia que si la resta d’implicats ho veien bé es podia estudiar en propers anys mantenir la ubicació. Facilita que la gent de fora tingui aparcaments més propers, com són els de la Copa, Sant Ponç o el sector de Fontajau. Alguns temien que el canvi de lloc deixés el centre de la ciutat buit, però Girona va bullir tota la jornada, els restaurants van poder treballar molt –tot i les restriccions horàries i d’aforament– i els comerços també van fer bon calaix. També les entitats mostraven satisfacció en l’ombrívol passeig de la Devesa. En cas de calor extrema ja a l’abril, l’espai entre la Copa i la plaça de les Botxes també permetria complir la tradició i fer-ho arrecerats dels raigs més potents. Sant Jordi va servir per redescobrir l’espai de la Copa i descongestionar el Barri Vell de la ciutat. Els canvis sempre fan por. La ubicació del mercat bisetmanal fa anys que també porta controvèrsia i el canvi no arriba. La pandèmia va forçar el canvi per Sant Jordi i gairebé tothom va quedar satisfet i va redescobrir un espai a tocar de la Devesa. Potser toca canviar de lloc el mercat i, malgrat les pors i les temences, la prova podria ser un èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia