Opinió

De set en set

Retratats a Colón

Avui és el gran dia de l’espanyolisme de dretes. Aquest matí la gomina i la caspa tornaran a lluir a la plaça Colón de Madrid, i les proclames conservadores i reaccionàries contra Catalunya tornaran a obrir els informatius. Pablo Casado, Díaz Ayuso, Abascal i Arrimadas es faran una foto junts en un acte contra els indults convocat per una plataforma anomenada Unión 78, fundada per Rosa Díez i Fernando Savater.

La foto de Colón representa l’essència de l’antipolítica. Perquè és la foto dels qui només saben abordar els conflictes polítics mobilitzant els jutges i la policia. La foto dels qui busquen la confrontació i la revenja, dels qui utilitzen els catalans per esgarrapar quatre vots i desgastar el PSOE. La foto dels qui competeixen per veure qui és més nacionalista, més de dretes, més autènticament espanyol. I mentre PP, Vox i Cs competeixen, qui hi surt guanyant és Pedro Sánchez, a qui cedeixen la centralitat política. Una foto tan grotesca fa bons els qui no hi surten.

Avui a la plaça Colón faran ús del dret a la llibertat d’expressió i manifestació aquells que ens van tancar a la presó per exercir aquest mateix dret. Expressaran la seva discrepància política amb el govern espanyol aquells qui ens van portar a judici perquè no pensàvem com ells. Els hereus del franquisme que ens acusen de colpistes. Els qui van avalar els indults a Tejero avui es manifesten contra els indults a càrrecs electes i el president d’una entitat cultural per haver organitzat un referèndum.

Per sort, la foto que valdrà davant del món serà la photo finish del Tribunal Europeu dels Drets Humans, que, aquesta sí, deixarà tothom ben retratat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia