Articles

Trossos

Kosova

Els mitjans espanyols destacaven més que els francesos o els italians la sentència del Tribunal de l'Haia a favor de la independència de Kosova. Normalment, la premsa espanyola és menys sensible a la política internacional. Però aquest era per a ells un assumpte de política interna. Per política interna Espanya és dels pocs estats de la Unió que no ha reconegut Kosova i s'hi ha oposat a l'Haia. Saben que el procés de Kosova influeix a Espanya.

Albanesos

El cas de Kosova és diferent al català, i a tots els altres. Enmig del trencaclosques ètnic balcànic, després de processos diversos de neteja ètnica, no tinc clar que un estat independent de majoria albanesa sigui la solució més convenient. Tampoc tinc clar que altres fórmules potser més convenients siguin ara possibles. Però el Tribunal de l'Haia no parla de la conveniència de la fórmula, sinó de la seva legitimitat. Podem no estar-hi d'acord, però hi tenen dret.

Serbis

El Tribunal de l'Haia ha reforçat el dret a l'autodeterminació dels pobles. De tots. I l'ha contraposat de fet al dret de conquesta. N'hi ha que arrufen el nas. Diuen que el problema és el subjecte, què és un poble, i es posen a fer caricatura: l'autodeterminació de la meva ciutat, del meu barri, del meu carrer. És fer-se trampes al solitari. L'autodeterminació és el dret a decidir de la majoria i el respecte a les minories. I això ha sortit reforçat a l'Haia, no només per a Kosova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia