Articles

Atmosfera protegida

Toy story Qüestió de fe

En un cartell de promoció de la nova entrega de la saga Toy story, que es pot veure aquests dies a casa nostra, hi surt en Woody, el ninot cowboy, en plena acció i hi diu, (en castellà esclar): “Con un par de botas”. En l'altre cartell és veu l'astronauta Buzz Lightyear, acompanyat de la frase “Con las pilas bien puestas”. Totes dues frases, eufemismes del que tots estem pensant. Tenint en compte que la pel·lícula va adreçada més que res als nens, ¿tant costava posar alguna cosa així com ara “Ja cal que anem ben calçats”o “Caldrà posar-se les piles”? És només una qüestió de bon gust. Encara que, ben mirat, tampoc cal donar-hi més importància perquè molts nens anaven l'altre dia amb una samarreta de la roja que deia “Con dos cojones”. S'han de tenir collons.


Des d'aquí acceptem que hi hagi programes informàtics que només corren raonablement bé si l'usuari hi posa la dosi de fe necessària. Aquesta constatació empírica ens porta a creure que també hi ha països que només funcionin a base de fe. Recordem encara amb emoció quan la Moreneta es va enfrontar, a petició del conseller Baltasar, a aquella sequera que per un moment va amenaçar de deixar-nos sense piscina. Ara hem vist el rei d'Espanya demanant a l'apòstol Jaume la seva intercessió per sortir de la crisi. Doncs molt bé, perquè quan es tracta del bé comú no hi fa res comptar amb forces sobrenaturals. Total, n'hi ha que tenen fe en el pop Paul.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.