Opinió

De reüll

Interines

Diferents plataformes de treballadors han avisat de la fal·làcia

Els mateixos sindicats que hi han donat suport, han demanat ja al govern espanyol que es compleixi amb la condició de “seguretat jurídica” en l’aprovació, la setmana passada al ple del Congrés dels Diputats, del reial decret llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en la funció pública. Deu ser que ja no ho veuen tan clar? La votació en dos cops, per desfer l’empat inicial entre el sí i el no, i el fet que la segona votació es guanyés per un únic vot de diferència ja dona a entendre la disparitat d’opinions. En aprovar-se la seva tramitació com a projecte de llei, a finals d’octubre haurà hagut de finalitzar el procés, de manera que els treballadors interins sàpiguen en quina mesura estan afectats.

Diverses plataformes de treballadors ja han avisat de la fal·làcia d’un punt de l’acord en què es preveu que els interins que faci més de deu anys que ocupin una plaça estructural que no hagi estat convocada mai, se la puguin adjudicar sense haver de fer oposicions, només amb una valoració de mèrits. Caldrà que s’assegurin els principis d’igualtat, mèrit i capacitat. I no sempre es donaran les condicions, perquè ni tots els interins saben sempre la plaça que ocupen ni a tots els fan ocupar la mateixa plaça perquè li canvien el nom. Caldrà veure què es pot fer des de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia