Opinió

De reüll

A favor del porta a porta

L’abocador aporta més de 3 milions al pressupost municipal

La primavera passada, en plena pandèmia, el 58,1% dels veïns dels Hostalets de Pierola que van anar a votar a la consulta popular (amb un 44,8% de participació de veïns més grans de 16 anys) es van manifestar a favor de l’ampliació de l’abocador de residus més gran de Catalunya per allargar la vida a aquesta infraestructura més enllà del 2030.

L’abocador aporta més de 3 milions d’euros al pressupost municipal i dona feina a 150 persones. En aquest moment, l’abocador té un límit de vida d’uns dos anys, però el municipi no vol renunciar als ingressos que provenen de la gestió dels residus. En paral·lel, al Garraf, el subsol del que va ser l’abocador de la Vall d’en Joan, clausurat ja fa quinze anys, ha registrat tremolors que els veïns atribueixen a l’efecte dels gasos tòxics que s’hi amaguen. Aquest espai va ser l’abocador de Barcelona i la seva àrea d’influència durant dècades. Ara moviments ecologistes, grups d’espeleologia i el veïnat adverteixen del perill dels gasos que arriben també a la superfície. La ciutadania tenim una doble responsabilitat: hem de reduir la producció de residus i hem de buscar maneres sostenibles de gestionar-los, incrementant el reciclatge. De moment, la recollida porta a porta s’ha demostrat com la millor opció. La qualitat de vida no té preu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia