Opinió

De reüll

Responsabilitat i incertesa

El test ràpid d’antígens fomenta l’autorespon-sabilitat, que és escassa

Les bondats del test ràpid d’antígens són indiscutibles. Ens permeten conèixer el nostre estat de salut respecte a la Covid-19 en un moment determinat i prendre decisions en funció del resultat. Només per aquest motiu ja ha valgut la pena activar aquestes proves. Permeten viatjar i desplaçar-se amb seguretat en època de vacances. Aquestes proves es poden adquirir a les farmàcies de tot l’Estat espanyol per un dels preus més cars d’Europa, però, a més, en el 50% de les farmàcies de Catalunya es poden fer amb la supervisió del farmacèutic, que analitza el resultat i l’entra al perfil individual del client al Departament de Salut, tant si és negatiu com si és positiu. En el primer cas, permet obtenir un certificat per desplaçar-se dins l’Estat espanyol. I en el segon cas, permet activar els protocols d’aïllament i seguiment dels contactes del positiu.

Però a més de tot això, els tests ràpids d’antígens fomenten l’autoresponsabilitat, un tret, pel que es veu, escàs. Des del Departament de Salut ja fa dies que intenten avançar amb l’autoresponsabilitat de la ciutadania. I és cert que en falta. Però també és cert que és molt escassa l’empatia dels funcionaris que prenen decisions per empresaris, treballadors i autònoms que necessiten sobreviure en temps d’incertesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia