Opinió

De reüll

Un pas endavant, dos enrere

El govern espanyol fa un flac favor a la millora de la qualitat democràtica

Que els secrets d’estat de l’Estat espanyol es gestionin d’acord amb una llei franquista de l’any 1968 ja és prou estrany. Per no dir revelador. Molts de nosaltres no havíem ni nascut!! El fet que el govern espanyol mostri la seva predisposició a igualar-se amb la resta de governs europeus en aquest tema demostra una certa sensibilitat democràtica que no és gens menyspreable. Amb la nova llei coneixerem, finalment, alguns secrets d’estat que s’han mantingut ocults des de l’octubre del 1978. Inclou això els secrets de la suposada transició de la dictadura cap a la democràcia?

El que és clar és que ja hi ha algunes excepcions: 40 anys després del cop d’estat del 23-F, la voluntat del govern espanyol és mantenir aquests fets a l’ombra. La idea topa frontalment amb la recent aprovació de la proposició no de llei que el grup parlamentari d’Unides Podem va presentar al Congrés per a la desclassificació dels documents oficials secrets del 23 de febrer del 1981. Paradoxes!

Amb aquesta proposta de llei, el govern espanyol fa un pas endavant i dos enrere: un flac favor a la transparència i la millora de la qualitat democràtica. I perd tota la credibilitat. Ara que la monarquia es mou per la corda fluixa, sembla una broma amb remitent als Emirats Àrabs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia