Opinió

opinió

No estimem la nostra vila

Tenim sort que les trobades a les platges per consumir alcohol es fan tard

En una agradable sobretaula d’estiu entre amics a Calonge, assaborint l’aroma dels pins i de les vinyes properes lluny del brogit de la població costanera, parlàvem sobre la sort immensa de gaudir d’aquell lloc i de com l’estem fent malbé, el planeta. En parlàvem a partir de la constatació personal que tot això de l’emergència climàtica no ens ho acabem de creure i no donem prou importància a les nostres accions, perquè no estimem el nostre entorn. Com a societat hem delegat en l’administració la gestió dels residus que generem sense acceptar que en som els grans responsables. Precisament ara que municipis com Castell-Platja d’Aro-s’Agaró han fet un esforç considerable en matèria de recollida selectiva –a cada cantonada hi ha degudament col·locats contenidors d’orgànica, vidre, plàstic, paper i rebuig, amb les corresponents indicacions i dibuixos perquè tothom ho entengui–, que encara hi hagi qui en faci cas omís, com si la brossa no fos cosa seva, és un senyal de no estimació, perquè estimar també vol dir atendre i tenir cura de qui o de què s’estima. Mostra d’això és utilitzar el contenidor de matèria orgànica per abocar-hi la bossa compostable amb les restes de menjar, i trobar-hi una garrafa de plàstic; o, com m’explicava un conegut, haver de cridar l’atenció al veí que baixava tota la brossa barrejada i la llençava a un contenidor escollit a l’atzar, i com l’home, fent l’orni, va recular.

L’endemà el meu amic va topar amb la bossa de la discòrdia al costat dels contenidors, i educadament la va retornar a la porta de l’esmentat veí. I tenim sort que les trobades a les platges per consumir alcohol es fan tard i ens enxampen dormint, perquè tindríem més d’un conflicte, no per les festes a la platja –que també– sinó per la ràbia que fa que gent jove que hauria d’estar més que conscienciada i preocupada pel medi ambient, gaudeixi d’un espai públic de franc i el contamini amb els gots, les ampolles, les burilles i les bosses de plàstic com si la platja fos la barra del bar i ells, uns nens malcriats a qui un altre ja els vindrà a recollir la merda, com succeeix darrerament a Sant Antoni de Calonge, Llançà i Palamós. Esperem que l’eslògan de la campanya empresa a Platja d’Aro, “Estima’t la teva vila”, faci fortuna, i no quedi en la mera confirmació que som incapaços de fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia