Opinió

De reüll

Els castells s’alcen per Sant Fèlix

L’esperança de les colles castelleres era poder fer alguna cosa més enguany

Els castellers van convertir ahir la diada de Sant Fèlix de Vilafranca en una jornada reivindicativa. Després de la parada obligatòria l’any passat a causa de la pandèmia, l’esperança de les colles castelleres era poder fer alguna cosa més aquest any. Els permisos de la Generalitat per la diada de Sant Joan a Valls van aixecar l’ànim, però la realitat ha estat ben diferent. La Generalitat no ha autoritzat la diada simbòlica que volien celebrar amb pilars de 5 i grups de 50 persones, seguint protocols preventius com ja es va fer a Valls.

Veient la incertesa que genera l’aproximació de la sisena onada, la Generalitat s’ha volgut curar en salut i ha vetat la proposta feta pels organitzadors de la diada, epicentre de la festa major de Vilafranca.

Els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Jove dels Xiquets de Valls i la Jove dels Xiquets de Tarragona van convertir la diada d’ahir en una jornada reivindicativa, amb pilars de 4 caminant, un minut de silenci i un manifest reivindicatiu. Tot sota una intensa pluja que va vestir l’acte de simbolisme. Els castellers es mullen per la cultura popular. Ja no poden aguantar més. Si no assagen, els castells moren. Necessiten el suport de l’administració per mantenir-se i se senten oblidats. Per això s’alcen. S’alcen per Sant Fèlix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia