Articles

Trossos

Líban

Des de fa mesos hi ha rumors de guerra al Pròxim Orient per a aquest estiu. No seria per la qüestió palestina, tot i que hi ha una certa pujada de tensió a Gaza. Seria en la frontera entre el Líban i Israel que controla la milícia proiraniana de Hezbol·lah. Políticament, aquesta actua de fet com una frontera entre Israel i l'Iran, les dues potències regionals antagòniques, que representen dos mons contraposats. Aquí pot esclatar un conflicte, que pot ser regional com fa quatre anys o complicar-se infinitament.

Israel

Els israelians perceben l'Iran com la seva més gran amenaça. Perquè avança cap a tenir armament nuclear i perquè és capaç de dur el conflicte, a través de la seva influència en grups armats, a les fronteres amb Israel, al Líban o a Gaza. Israel pot tenir la temptació de buscar la confrontació amb l'Iran abans que no tingui arsenal nuclear, ja sigui atacant i destruint les seves instal·lacions nuclears, ja sigui xocant-hi al sud del Líban.

Iran

El règim teocràtic iranià viu una forta contestació interna i un increment de la repressió contra tot allò que sembli occidental. Pot tenir la temptació de la fugida endavant, buscant l'enemic exterior, i incrementar la tensió amb Israel d'una manera directa o indirecta a Gaza i especialment al sud del Líban. L'incident d'aquesta setmana al Líban és molt important. No va ser per tallar un arbre sobre la línia blava. Era una espurna al costat d'un polvorí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.