Opinió

De reüll

Petons i abraçades

Han estat molts mesos de fredor quan l’escalf era molt necessari

“Hem de fer petons.” És la recepta del conseller de Salut. Ara que les xifres de contagis estan sota mínims, socialitzar-se torna a ser saludable, segons Josep M. Argimon. I ens convida a recuperar hàbits com donar la mà o fer petons i abraçades als éssers estimats. Donar la mà potser no, però les mostres d’afecte amb l’entorn més íntim ja fa temps que estan instaurades de manera oficiosa. A mesura que avançaven les pautes completes de vacunació, la distància familiar s’escurçava, inevitablement. Han estat molts mesos de fredor quan l’escalf era més necessari que mai. Un dels molts grans sacrificis als quals en hem vist obligats durant aquesta pandèmia, amb els efectes emocionals i psicològics que ha suposat per a moltes persones, de totes les franges d’edat, però especialment en la gent gran i en els més joves. I la factura la pagarem força temps.

Ara que es recupera el contacte, però, podríem aprofitar per replantejar-nos alguns hàbits socials més generals. Com aquella llei que ves a saber on està escrita que obliga les dones a fer petons i els homes només a donar la mà en situacions de mera cordialitat. Una nova divisió de feminitat i masculinitat que hauria d’esclatar pels aires i substituir-se per una nova norma: que cadascú estimi i es socialitzi com li doni la gana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia