Opinió

opinió

Gerard Esteva, Gabriel Jené i Ferran Piqué

Amb tu, Barcelona és Imparable

Barcelona és Imparable és un moviment cívic, ciutadà i transversal promogut per més d’un centenar d’entitats barcelonines que tenen en comú una única voluntat: que Barcelona recuperi el lideratge i el dinamisme que l’han portat a ser una de les millors ciutats del món on viure. Volem que la ciutat torni a brillar, a brillar de debò, i abandoni la decadència en la qual està immersa aquests últims anys i que l’han transformat en una ciutat desanimada, gris i aturada. Una ciutat que ha desaprofitat nombroses oportunitats per seguir esdevenint un referent mundial. Una ciutat que dona l’esquena a la ciutadania i que no l’escolta. Una capital que dona l’esquena al país.

Només cal sortir a passejar pels diferents barris de la ciutat per constatar un augment de la brutícia, una mobilitat caòtica, persianes de comerços abaixades i un increment de la inseguretat preocupant. La Barcelona del sí ha donat pas a la ciutat del no. La de la Barcelona que ha preferit anar a remolc que liderar. La ciutat que veu com el seu model d’èxit ha desaparegut i té una clara manca de poder, rumb i visió de futur.

Els barcelonins i barcelonines ens hem caracteritzat per tenir una actitud emprenedora, valenta i creativa. I ara l’hem de fer valer més que mai i fer-nos escoltar. La ciutat ens necessita!

Volem una Barcelona que redistribueixi millor la riquesa i redueixi les desigualtats. Que promocioni el paper actiu de la dona treballadora i es comprometi amb les persones més vulnerables. Barcelona ha de garantir una ocupació laboral i uns serveis de qualitat per a tota la ciutadania. Volem un model de desenvolupament respectuós amb l’entorn i el medi ambient, basat en un ecologisme modern, en la lluita contra el canvi climàtic. Que aposti pel sí responsable en lloc de fer-ho per la cultura del no.

Com a barcelonines i barcelonins estem preocupats per aquesta situació. I per això, des de la inquietud de la ciutadania, de les entitats, les associacions de diferents districtes i sectors de la ciutat ha nascut Barcelona és Imparable. I, des d’aquest moviment transversal, reclamem un model de ciutat basat en el respecte pel medi ambient, amb un projecte econòmic i justícia social. Una ciutat que faci bandera de la sostenibilitat a tots els nivells. Que promogui l’emprenedoria, el talent, que vetlli per l’accés a l’habitatge digne, que tingui en compte l’opinió de la ciutadania, de la seva gent, que promogui un turisme sostenible i de qualitat, que abraci la cultura, que estimi la llengua i que es preocupi pel jovent i li ofereixi oportunitats.

Des de Barcelona és Imparable reivindiquem la implicació ciutadana i de les entitats per construir, conjuntament amb les administracions, una Barcelona millor i més amable per a la gent que hi viu.

Per aquests motius, us animem a signar el manifest reivindicatiu de Barcelona és Imparable. El manifest de la força i el batec dels barcelonins i barcelonines que volem impulsar la Barcelona del sí. Podeu adherir-vos-hi a través del web www.bcnesimparable.cat .

I també us convidem a assistir a la concentració que hem organitzat per avui a les set de la tarda a la plaça de Sant Jaume, per mostrar la nostra disconformitat amb la situació actual de la ciutat i demanar que se’ns escolti. Perquè volem que Barcelona recuperi la marca d’excel·lència que ha tingut durant tants anys i renovar el nostre compromís de bon veïnatge amb la ciutat. Per una ciutat amb “els peus al Born i el cap al món”. Amb tu, Barcelona és Imparable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia