Opinió

opinió

Eliminar les violències masclistes, una qüestió de país

Vull reiterar el suport del govern a les supervivents de violència masclista i el seu entorn

La violència contra les dones té moltes formes, i per combatre-les les hem de poder identificar. Estem parlant de violència obstètrica i vulneració de drets sexuals i reproductius; violència de segon ordre; violència vicària; violència digital; violència en l’àmbit de la vida política i l’esfera pública; violència en l’àmbit institucional o les violències sexuals.

Avui, 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, vull reiterar el suport del govern a les supervivents de violència masclista i el seu entorn, i reivindicar, una vegada més, el dret de les dones a l’erradicació de les violències masclistes, unes violències estructurals que no tenen cabuda en una societat lliure i democràtica.

Com a govern tenim la responsabilitat de desplegar polítiques i accions de prevenció de les violències masclistes; per fer-ho s’ha doblat el pressupost destinat a combatre-les i s’ha creat, per primera vegada, un departament específic, el d’Igualtat i Feminismes, que treballa per coordinar totes les polítiques públiques contra les violències masclistes; unes polítiques que han de posar les dones al centre i respondre a les seves necessitats.

En aquest sentit comptem amb noves lleis i protocols per combatre les violències contra les dones, com ara el protocol d’actuació davant dels feminicidis o el protocol d’abordatge de les violències masclistes a Catalunya.

Hem de destinar tots els esforços a desterrar les violències masclistes de la nostra societat, donant resposta a les situacions d’emergència i actuant de forma preventiva. Hem de fer un treball de corresponsabilitat amb els homes, des de la infantesa fins a l’edat adulta, una feina intensiva i transversal que implica diferents departaments de la Generalitat, com el d’Educació o el de Drets Socials, però que també requereix un treball col·lectiu amb el conjunt de la societat.

Precisament, la setmana passada es va reunir la Comissió Institucional per a l’Abordatge de les Violències Masclistes a la demarcació de Girona, un òrgan de coordinació al qual hem volgut donar un nou impuls i incorporar nous agents, perquè l’erradicació de les violències masclistes és una qüestió de país i necessitem la implicació de tota la població i de tots els territoris.

Seguim treballant incansablement per una societat lliure de violències masclistes, avui, i cada dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia