Opinió

A la tres

Discriminacions

“Austràlia obliga a vacunar Djokovic. Admetem almenys que la discriminació positiva faciliti la vida social als responsables

Daniel Andrews ho té clar: “Vacunació obligatòria.” No és metge, ni epidemiòleg, sinó governador de l’estat australià de Victòria. Ho ha recordat al número u del tennis, Novak Djokovic. Si vol jugar el Grand Slam haurà de tenir la pauta completa d’immunitat i passar el test previ. La norma per als visitants cou al número u mundial, que el 2020 va contribuir als contagis a Europa organitzant un torneig en què la majoria de tennistes i una part del públic van contraure la covid. En pandèmia, la responsabilitat individual i col·lectiva esdevé valuosa i exigible. Conceptes com ara la discriminació positiva s’accepten de més bon grat tot i que retalli la llibertat, que en alguns casos condiciona la de la resta del col·lectiu. Respectar les llibertats individuals irresponsables perjudica la resta de la societat i no fa altra cosa que donar arguments a la vacunació obligatòria.

El doctor Jaume Padrós lidera la reivindicació de la discriminació positiva per als vacunats a l’hora d’accedir a activitats socials. Itàlia ja l’aplica. Algunes comarques registraven un 20% de segones dosis no posades abans de la sisena onada i del certificat. D’aquí les cues que col·lapsen ara el sistema sanitari. El control de l’ús del certificat hauria de ser més estricte, ni que sigui amb comprovacions aleatòries com es fa als tramvies metropolitans. I cedir certificats a una altra persona, sancionable, pel risc que implica. Conduir per l’esquerra o a 200 km/h és delicte i ningú no defensa la llibertat de conducció.

La discriminació, sense adjectius, hauria d’aplicar-se també entre els treballadors sanitaris o de residències d’avis, fent-los obligatòria una vacunació que per llei no ho és per a ningú. Amb quina credibilitat ens recomanaran tractaments o hàbits saludables?

Una última discriminació, que apliquen els estats desenvolupats i les farmacèutiques. La variant òmicron demostra la necessitat de la vacunació global, i no només cal completar la del nostre entorn o estat, sinó afrontar ja l’aixecament solidari de les patents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia