Opinió

opinió

Salut i...

La crua realitat ens recorda que la sanitat pública està desbordada

Enceto el 2022 amb el desig que aquest sigui l’any en què superem la pandèmia; m’imagino que molts de vosaltres compartiu aquest desig, però el cert és que el virus persisteix i ens té a tots bastant esgotats.

Dia rere dia veiem com el sistema tiba per tots costats, les baixes preocupen en molts sectors i tots nosaltres en patim conseqüències d’una manera o d’una altra. La salut ha passat a ser un objectiu comú, ens la desitgem més que mai quan ens saludem pel carrer amb els coneguts. I més val que la conservem perquè aconseguir visita per al metge de capçalera és una quimera. La crua realitat ens recorda que la sanitat pública està desbordada i tot i així milers de professionals s’esforcen cada dia per donar resposta a l’exigència sobrevinguda que ha suposat la covid-19.

Lluny queden el 13 de març de 2020 i les imatges de carrers buits d’activitat, d’anades al supermercat amb unes precaucions dignes de pel·lícula apocalíptica, o les notes del Resistiré cada dia a les vuit del vespre. Però especialment tenim en el record l’actitud d’un col·lectiu que d’avui per demà va assumir la primera línia de batalla: els sanitaris i tot el personal de l’àmbit hospitalari, homes i dones que no van dubtar a arremangar-se i posar-se al servei de tots nosaltres per frenar l’avanç del virus i les seves conseqüències.

Avui, 22 mesos després, continuen demostrant la seva professionalitat i lluiten per fer possible que tots nosaltres estiguem atesos davant l’augment d’incidència de la malaltia.

Em trec el barret per tots ells, homes i dones anònims als quals mai podrem agrair prou la seva fortalesa i voluntat per donar resposta al desafiament d’un virus que va aparèixer a les nostres vides sense avisar i que ens està demostrant poques ganes de marxar.

L’experiència d’aquests darrers mesos ha palesat que la sanitat pública i universal és un bé preuat i que requereix inversió prioritària en els pressupostos del govern amb increment de partides per a inversions i per dotar de més personal les plantilles davant dels nous reptes que planteja el segle XXI, especialment després de la pandèmia. Em permeto, doncs, desitjar-vos per al 2022 salut i més recursos per a la sanitat!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia