Opinió

Keep calm

Ada Colau, la vela i la fórmula 1

S’ha d’aplaudir la reorientació de la política de grans esdeveniments esportius de Barcelona. Sigui pel pacte amb el PSC o per pura necessitat, Ada Colau es mostra encantada de la vida sent l’amfitriona de la copa Amèrica de vela del 2024, si és que revalida l’alcaldia d’aquí a un any (un altre motiu per al gir de guió?). Ens posarem aviat d’acord que la copa Amèrica no és una competició esportiva de format popular ni la vela un esport a l’abast de tothom, i també trobarem consens al voltant dels inqüestionables beneficis econòmics directes i en termes d’imatge i reputació que deixarà l’esdeveniment.

Barcelona aireja que la copa Amèrica és el tercer esdeveniment esportiu amb més impacte econòmic del món, només al darrere del mundial de futbol i els Jocs Olímpics. En boca de Jaume Collboni, “deu vegades el del Mobile World Congress”, i tot seguit s’apunta la xifra màgica: 1.000 milions d’euros.

A falta de saber què i qui avala el rigor de la dada, la copa Amèrica és una megacompetició que es pot allargar més d’un mes. La disputen dos (i només dos) espectaculars vaixells d’altíssima tecnologia que, més que navegar, volen arran de la làmina d’aigua. El rival del que defensa el títol (el New Zealand, responsable últim de l’elecció de Barcelona com a seu) surt d’una regata prèvia. Certament els equips s’estaran molts mesos a Barcelona fent despesa directa, i no pas poca.

Ara li toca a Ada Colau culminar el viratge pel que fa a grans esdeveniments. Primer, assistint el 22 de maig al primer gran premi de fórmula 1 del contracte ampliat fins al 2026 amb el circuit de Barcelona-Catalunya, una instal·lació que fins ara repudiava i que té un impacte econòmic de 200 milions anuals, segons l’estudi que ha fet la Generalitat, a més de permetre assistències multitudinàries. El canvi de paradigma el pot completar posant-hi alguna cosa més que el nom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia