Opinió

De reüll

Falta de respecte

Doncs ja ha arribat l’esperada decisió del TSJC que insta el govern a aplicar la sentència que obliga l’escola a impartir el 25% de castellà a les escoles de Catalunya i el requeriment al Ministeri d’Educació perquè ho vigili. I ho fa d’acord amb la petició que els va fer arribar Asamblea por una Escuela Bilingüe, legitimada per formar part del procediment.

Ni el decret que està preparant la conselleria d’Educació, ni la modificació de la llei de política lingüística al Parlament, ni l’enquesta que s’ha de fer als centres catalans per conèixer els nivells d’adquisició de cada llengua, ni tan sols el pobre nivell de català que pateix i exhibeix l’administració de justícia han estat motius suficients per, si més no, deixar el tema en mans dels pedagogs. No és un problema educatiu.

La causa principal d’aquest resultat és malauradament la falta de respecte i la indiferència amb què una part de la ciutadania i la societat percep, encara avui dia, l’aprenentatge de les llengües, i més si són minoritàries com el català. Que una associació es faci dir bilingüe quan només fa ús i reivindica una llengua, la majoritària, és inversemblant i demostra encara més que el problema no és l’aprenentatge del castellà, garantit arreu, sinó la incomoditat amb què viuen una segona llengua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia