Opinió

A la tres

Ben tornat, majestat!

“L’autoexili de Joan Carles I a Abu Dhabi no tenia cap sentit a l’Espanya dels reis ‘inviolables’ i les clavagueres impunes

El rei torna. Visca el Rei! La pregunta és per quins set sous Joan Carles I s’ha hagut de passar 22 mesos allunyat de la seva estimada Espanya i dels seus enyoradíssims compatriotes. Què se suposa que han de fer els reis, si no és aprofitar la seva posició privilegiada, els seus pesats viatges per tot el món, els seus insofribles dinars, sopars i caps de setmana de golf, caça o vela amb gent importantíssima, empoderada i ostentosament rica? Què han fet els reis des dels temps en què els va ungir Déu per posar-se una corona al cap? Doncs conquerir, manar i omplir la saca. I com que al segle XXI no poden conquerir res, ni manar tant com abans, només els queda reunir el botí més gran possible i amagar-lo al matalàs, en una fundació opaca o en un paradís fiscal, perquè la família mai no passi gana, ni s’hagi de preocupar pel rebut de la llum. Dame pan y dime tonto, que diuen en aquesta llengua perseguida i en perill d’extinció a Catalunya que és el castellà. A més, quin mal tan gran ha fet per merèixer el desterrament? A veure si ens aclarim, Espanya és un tros de paradís per a segons qui. D’entrada per a gent que ha torturat, robat i matat durant la dictadura franquista i no només no ha passat per cap jutjat, ni presó, perquè la llei d’amnistia del 1977 els protegeix, sinó que la majoria s’han endut medalles i recompenses. I, de sortida, per als reis, que són inviolables, irresponsables i ininvestigables –ja se n’encarreguen el PP, el PSOE i l’aparell judicial–, perquè així ho ordena la Constitució. A més, no és possible que el rei de tots els espanyols, el campechano, el guardià del 23-F, hagi de patir aquest senyalament a la comprensiva, pintoresca i impune Espanya dels Villarejos, De Alfonsos, Zaragozas, Fernández Diaz, Sánchez Camachos, Indas, Pedro Jotas, Cospedales, Lamelas, Manglanos, FelipeX, Borrells, Tàcitos, Llarenas, Sorayas, Robles, Marlaskas i tants altres membres de la clavaguera patriòtica de l’Estat. Seria un enorme contrasentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia