Opinió

Keep calm

121.667 raons d’un circuit

L’any 1991 va ser gloriós per a l’esport de motor. La F1 disputava el seu primer GP al circuit permanent acabat d’estrenar a Montmeló i el mundial de ral·lis s’estrenava a Catalunya. Com MotoGP, van venir i no han marxat. La F1 ha renovat el contracte fins al 2026 perquè el diner públic ha auxiliat el circuit quan ha fet falta (i ha fet falta sovint), inversió ben justificada no només en termes esportius. També la immensa majoria de sectors del Vallès, de Barcelona i del país n’han dit bé. Diumenge, 121.667 espectadors van veure la cursa amb un insòlit cartell d’entrades exhaurides. El rècord oficial (2007) són 140.700, arrodoniment que ja delata que el recompte no era precís com ara.

L’èxit d’aquest 2022 rebat del tot la sentència de mort que molts havien dictat. Convindria que els campions de les retallades que volien tancar el circuit fa una dècada, que l’alcaldessa Colau amb la seva mania persecutòria a la gasolina i que el cada cop més transversal i sorollós col·lectiu del no a tot però no tinc projecte alternatiu reflexionessin quant més pobre seria el país si els seus postulats haguessin passat per sobre de la solidesa defensiva dels gestors del circuit i els plans d’Andreu Mas-Colell s’haguessin executat. O què hauria passat si, un cop esmenat l’error, la Generalitat no hagués compensat la retallada de l’Ajuntament de Barcelona. O si el dogmatisme ideològic de la CUP hagués arrelat i s’hagués deixat morir el circuit. Poden contestar, també, quants milions d’euros d’IVA ha generat l’activitat del circuit, o quantes empreses, autònoms i famílies es beneficien del seu impacte econòmic. I poden adonar-se que, si entre tots aconseguissin que aquest IVA es quedés a Catalunya, compensaria amb escreix l’aportació de fons públics que ha permès que una infraestructura de país s’hagi mantingut viva, s’hagi pogut actualitzar i conservi les competicions de prestigi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia