Opinió

De reüll

‘The Ameriguns’

Una de les exposicions més impactants de l’última edició del Visa Pour l’Image era The Ameriguns, de l’artista Gabriele Galimberti. En un retrat de la cultura de les armes i de l’aferrament que hi té part de la població als Estats Units, el fotògraf italià captura americans de diferents estats i condicions amb les seves col·leccions privades.

Una parella amb els fills al pati de casa amb un arsenal de pistoles i escopetes, un home davant del seu garatge amb les armes en forma d’estrella, una noia jove a la banyera amb els revòlvers i les metralladores... En totes les imatges, les armes estan disposades en ordre i geomètricament amb ànim d’integrar-les amb la persona en l’entorn. La placidesa amb què reposen als escenaris en contrast amb la seva perillositat crea un efecte realment inquietant.

Als Estats Units hi ha més armes que persones. El càlcul és de 120 per cada 100 habitants, segons un estudi de Small Arms Survey. Si molts americans no en tenen, això significa que n’hi ha que n’acumulen, va pensar Galimberti en la gènesi de l’exposició. Una mostra que respon a la majoria de preguntes que es formulen cada cop que hi ha una massacre als Estats Units. I constata que el gran problema de les armes és l’accés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia