Opinió

De reüll

A la porta de casa

Els experts diuen que ens enfrontem a una triple emergència climàtica: el planeta s’escalfa massa ràpid perquè la natura i les persones ens hi puguem adaptar (com allò de la granota dins la cassola); la pèrdua de biodiversitat ha deixat prop d’un milió d’espècies en perill d’extinció; i cada dia ens anem enverinant amb la contaminació que nosaltres mateixos produïm. Són tres reptes per tenir presents diumenge, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient. Però no només diumenge, sinó en cada gest que fem en un model de vida que ens mata. El 5 de juny es commemora des del 1973. Molts anys perduts, no?

L’any 1973 encara hi havia masies i cases que generaven el seu propi compost (venim de pagès!), la majoria de famílies venien el paper i cartró al drapaire i retornàvem els envasos de vidre a la botiga (el plàstic era residual). Durant anys hem fet tot el possible per oblidar-ho tot... I ara que som desmemoriats, no tenim cap més opció que recordar. Si us hi poseu, recordeu que la recollida a la porta de casa, amb cubell xipat, ens farà més nets, més sostenibles i serà l’eina necessària per incrementar els nivells de separació i reciclatge, i per aconseguir taxes més justes. El porta a porta no és més car, alcaldes! El porta a porta és la solució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia