Opinió

Lloret-Bolsena

Els lloretencs, amb el seu estendard, van prendre part a la processó que volta els carrers

Una trentena de lloretencs van passar uns dies, del 16 al 21 de juny, a la ciutat italiana de Bolsena per participar en el quinzè aniversari de l’agermanament d’aquesta ciutat amb Lloret de Mar arran de les relacions degudes a la compartida devoció a Santa Cristina, màrtir nascuda i morta en aquella població i que a Lloret té, també, una famosa ermita dedicada. Els actes principals van tenir lloc el dissabte dia 18 –el dia 17 els lloretencs van aprofitar per fer turisme per la vall de l’Orcia– amb una recepció a l’ajuntament, la signatura dels protocols i un intercanvi d’obsequis entre els representants dels dos municipis. A continuació, la comitiva es va adreçar al lloc on la ciutat de Bolsena ha batejat un parc amb el nom de Lloret de Mar. Es va beneir i descobrir el monòlit que en dona fe, es van fer els parlaments pertinents, seguí un dinar de germanor a l’hotel entre els bolsenesos i els lloretencs i les respectives autoritats i, a la tarda, es va visitar la basílica i les catacumbes de Santa Cristina i el castell o museu municipal. El diumenge els lloretencs, de bon matí, van anar a la veïna Orvieto, a contemplar l’espectacular corteo storico, que consisteix en una desfilada de més de 500 figurants amb motiu de la celebració del corpus, recordant els orígens d’aquesta festa. A Bolsena una desfilada semblant, en format més reduït, del corteo storico va tenir lloc la nit del divendres dia 17. A la basílica bolsenesa es va celebrar una missa solemníssima el diumenge a la tarda, amb assistència de tot tipus d’autoritats, i presidida pel cardenal Mario Grech. L’Obreria de Santa Cristina, de Lloret, va tenir-hi un lloc preeminent reservat i, en acabar la cerimònia, els lloretencs, amb el seu estendard, van prendre part a la processó que volta els carrers principals de Bolsena, plens de catifes de flors –ells en diuen la infiorata–. L’estada acabà el dilluns amb una visita a Roma, amb temps lliure, i al vespre, tornada cap a casa, des de la Ciutat Eterna, en avió.

Una vegada més hem de constatar la fraterna acollida de la gent de Bolsena, la propaganda que van fer de Lloret –una de les nits van instal·lar un projector a la plaça principal que passava pel·lícules de la processó marítima de Santa Cristina de Lloret i d’altres efemèrides– i el tracte cordial que augura la pervivència d’aquestes relacions molt de temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia