Opinió

opinió

L’excursionisme suma oferta

La Vall de Llémena és un terreny excel·lent per gaudir i descobrir

L’excursionisme, una oferta que cada vegada suma més seguidors a les comarques de Girona i arreu de Catalunya, s’ha impulsat a Canet d’Adri de la mà d’una nova agrupació que ha organitzat una primera trobada en què ha anunciat els seus objectius: fer un rocòdrom al poble i unir la gent de la vall per fer activitats vinculades a la natura. L’Agrupació Excursionista de Canet d’Adri, que també vol atraure habitants de Girona i de nuclis propers, ja té més d’un centenar de socis i es planteja fer una festa anual d’aniversari, un aplec cada any, rutes a peu, en bicicleta, escalades i moltes altres iniciatives per aprofitar les moltes oportunitats que ofereix el meravellós territori que ens envolta. Josep Maria Martínez i Xavi Nieto en són els ideòlegs i el que volen és crear una unitat a la població per mitjà de l’esport i la cultura. A la presentació s’hi va afegir també una observació astronòmica amb telescopis d’última generació, que va atraure un gran nombre de públic.

Iniciatives com aquesta són motiu d’elogi. Els orígens de l’excursionisme a Catalunya es remunten al darrer terç del segle XIX i a començament del segle XX hi va haver la gran expansió d’aquesta pràctica, vinculada a l’àmbit social i a la cultura. I la Vall de Llémena és un terreny excel·lent per gaudir i descobrir. Al llarg de tota la vall s’hi pot trobar, entre molts altres atractius, rastres d’activitat volcànica de com a mínim 40.000 anys d’antiguitat, gorgues esplèndides, un conjunt d’ermites romàniques úniques i rutes de senderisme que val la pena conèixer i experimentar.

La inauguració del nou grup excursionista no va deixar indiferent. Vam poder fer plegats una ruta de cinc quilòmetres senyalitzada per a l’ocasió, compartir una barbacoa, una actuació musical i conèixer detalls de les estrelles. Va ser un capvespre especial i des d’aquí voldria felicitar els organitzadors i també tothom que fa possible que el contacte amb la natura sigui més estret i que el nostre respecte pel medi ambient sigui cada cop més gran.

El planeta es mereix i necessita més que mai aquest respecte i tothom hi pot contribuir encara que sigui amb petites accions. Tenim un territori excel·lent per gaudir i també per preservar. I iniciatives com la de Canet d’Adri contribueixen a aprofundir en el coneixement de l’entorn i a tenir-ne cura i donar-li el valor que li pertoca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia