Opinió

15 són 15

Festa, art i estiu

Aquest estiu ja començat, ens ha portat una mena d’invasió pacífica i col·lectiva dels indrets situats a l’aire lliure. Tota una gernació arreu: places, terrasses, carrers, platges... podem dir que ha necessitat instal·lar-se fora de casa i gaudir de les trobades i del goig de compartir el que sigui amb altres persones conegudes o no. Ho escrivim perquè hem observat un tot de somriures d’alegria, de goig en el retrobament esporàdic, puntual, de salutació visual o d’encontre de tradició renovada enmig de música, so de tronada, focs d’artifici, revetlles, sopars populars.... en fi, enmig de la festa. Sembla, per tant, que, a casa nostra, la postpandèmia ja se significa de forma normal i la represa de la festa ha tornat per quedar-se.

Dit això, els proposo de visitar físicament un espai interior però —estiguin tranquils— ho faig sabent que els obrirà perspectives noves, diferents, en fi, exteriors, al meu entendre tan necessàries i captivadores com la festa.

A Reus, al Centre d’Art Cal Massó, es pot visitar l’exposició Orígens, una selecció d’art electrònic i digital de la Beep Collection nascuda a Reus i que, després d’una itinerància de quatre anys, torna a casa renovada i ampliada. Se’n va poder fer un tast amb el màpping que durant uns dies es va projectar a la façana de la casa Navàs i, ara, se’n pot gaudir interactuant —no deixin de fer-ho— amb les obres exposades que abasten el període 1997-2022 i que ens permeten aprofundir en conceptes diversos, sorprenents i que no els avanço perquè els puguin descobrir vostès mateixos.

En definitiva, la festa de sempre, que hem recuperat per al batec vital de la nostra societat, i l’art, en aquest cas fill de la tecnologia, que és la base del món actual, sumen tradició i modernitat i vénen a oferir-nos un molt bon inici d’estiu si optem per formar part de les gernacions festives o per deixar-nos sorprendre per l’art propi dels nostres temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia