Opinió

Keep calm

Si així estan contents

Els mitjans de la caverna mediàtica espanyola celebraven ahir la visita de la princesa Eleonor al Museu Dalí de Figueres com una gran victòria. L’ABC, diari monàrquic entre els monàrquics, també franquista quan tocava, es vantava que Elionor havia viatjat “per primer cop al territori més radical de l’independentisme”. “Leonor honra en Gerona su título de Princesa”, titulaven, com si l’hereva del tro espanyol hagués vingut a la ciutat de Girona, origen d’aquesta distinció monàrquica medieval. El Mundo i La Razón també es feien ressò del petit “triomf” monàrquic d’aquest diumenge, insistint en el concepte de primera visita a la “provincia” rebel i destacant la poca participació en la protesta antimonàrquica.

Qui no es consola és perquè no vol, diu la dita. Resumint-ho, la visita reial d’aquest diumenge a Figueres no va deixar de ser un muntatge, un nou paperot per enaltir la monarquia borbònica, un déjà vu de quan algunes de les forces vives i empresarials gironines i barcelonines van empescar-se de crear la Fundació Príncep de Girona, l’any 2009, per rentar la cara al llavors príncep Felip i intentar blanquejar la monarquia en uns territoris gens monàrquics. Després va venir el que va venir i Felip, ja rei, no va dubtar a posar-se, el 3 d’octubre, davant un quadre del també borbó Carles III, maça a la mà, per “renyar” els “súbdits catalans” que havien gosat desafiar-lo. Si Felip tenia algun prestigi a terres gironines, aquell dia el va perdre del tot.

Bé, sempre hi ha els mateixos de sempre disposats a fer la gara-gara a la corona, amb la Fundació Dalí al capdavant, punta de llança monàrquica a l’Empordà. No cal oblidar a qui va llegar el genial pintor de Cadaqués la seva herència. L’Estat va maniobrar bé i des de sempre se n’ha mostrat orgullós. Diumenge va ser només un nou capítol. Potser més ridícul que mai. Si així estan contents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia