Opinió

De reüll

D’ombres i llums encegadores

Fa dies que no faig més que rebre trucades de la companyia de la llum o la de les plaques. Sempre són companyies diferents i totes m’ofereixen els millors preus i les millors ofertes perquè faci el salt al consum d’energia renovable, que som al país del sol. Quanta raó! Al país del sol (per protegir-se) un sempre busca les ombres. I en aquest negoci de l’energia hi ha qui ha viscut molts anys a l’ombra de determinats conglomerats que, quan algú tenia dubtes, posaven llum a la foscor.

Mentre a Europa anaven avançant i aprofitant el canvi climàtic per incrementar el consum d’energia provinent del sol, aquí anàvem tirant de veta. Actualment, a Europa hi ha un consum mitjà de renovables del 18%, mentre que a Catalunya amb prou feines arribem al 5%. Benvinguts al país del sol! El país del sol on algunes ombres són molt allargades.

Ara volem fer la volta al mitjó. La inflació, la guerra d’Ucraïna, la pressió de Rússia, els conflictes amb Algèria... Molt engrescador! Algú ha sentit cap proposta sobre la democratització de l’energia? La solució, una vegada més, són els impostos. Aquest cop, a les elèctriques. Algú dubta de qui els pagarà? I una cosa més: mentre l’ombra s’allarga, la llum ens encega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia