Opinió

Marea alta

Propostes tan àmplies que vessen

Les propostes àmplies, sovint, vessen pels costats i això és un hàndicap que s’ha de superar. El president Aragonès ha anunciat que formularà una proposta “àmplia” per a l’autodeterminació al debat de política general i confia en la CUP i els Comuns per negociar els pressupostos. De moment, Aragonès vol posar sobre la taula el concepte de l’autodeterminació més enllà de l’independentisme per aconseguir una proposta inclusiva que permeti superar el conflicte polític que Catalunya viu des que el 2018 es va obrir públicament la crisi entre ERC i Junts.

Aragonès creu que els conflictes només se superen deliberant, escoltant i prenent decisions a les urnes. Des que ERC va començar a eixamplar la base no li ha anat malament a les urnes. Potser la decisió d’incloure i, sobretot, escoltar tothom és una bona manera de fer la base gran. El problema és que en una base gran tot queda més diluït, es perden les concrecions.

Per això, és molt important que les propostes del president Aragonès al debat de política general siguin concretes i aportin solucions no només de present i a curt termini, sinó que permetin mirar a l’horitzó amb una idea i un model de país que ens impulsi. Volem vessar, però amb solucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia