Opinió

De reüll

Afrontar les noves incerteses

Europa comença a preparar-se per a una de les pitjors crisis mai viscudes des de la Segona Guerra Mundial. Ahir va ser el president francès, Emmanuel Macron, qui va demanar als seus ministres que parlin clar a la població. Sense fer catastrofisme però sense amagar una informació que pot ser vital per al manteniment i la recuperació del país. “Arribem a la fi de l’abundància”, va dir Macron.

La societat fa temps que intueix que anem abocats a aquest final. Hem esgotat els recursos naturals i hem entrat en una espiral que ens aboca a la fi d’una era de tranquil·litat per iniciar un nou model econòmic i social en què cada dia s’hauran de gestionar noves crisis i emergències. Amb la pandèmia de la covid-19 hem vist la capacitat de l’Estat espanyol per donar resposta a una situació crítica per part d’aquells que històricament han gestionat els resultats econòmics del turisme i l’especulació. Davant tanta incertesa preocupa recordar l’actitud d’un estat que va ser capaç de frenar l’arribada de mascaretes o de vacunes a la població catalana, en plena pandèmia. Gestionar la incertesa obliga a abandonar els prejudicis i a ser més generosos. I aquí parlem de crisi climàtica, crisi econòmica i crisi social. Serem capaços de preservar aquests valors en plena crisi?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia