Opinió

opinió

Debat de política general

Debat de política general. Teòricament és el més important de l’any. A la practica n’hi ha d’altres, com ara el del pressupost i el d’investidura. El debat d’avui, per motius jurídics –hi ha el judici al Suprem demà i dijous de la diputada de la CUP Eulàlia Reguant–, s’allargarà fins divendres per poder conèixer les propostes definitives de resolució. El tema més interessant d’aquest any són les propostes que es facin, els objectius de futur, malgrat que el grau de compliment de les propostes sempre és dubtós. S’haurà de veure com es gestionarà en cas que el Parlament torni a demanar l’autodeterminació en dates concretes. També, en cas que per majoria absoluta la cambra demani l’amnistia. Davant el panorama, el Parlament voldrà mantenir oberta la taula de diàleg? L’actual mesa, que presideix Alba Vergés, anirà amb peus de plom per no desobeir la legalitat vigent i ser empaperada pels jutges, com ha passat amb els seus antecessors. El debat de política general l’organitza el govern al Parlament i habitualment el vol guanyar. En un símil futbolístic és com el torneig Joan Gamper, que lidera el Barça i que sempre, en aquell torneig d’estiu, busca adversaris que li portin vents favorables per poder aixecar la copa del seu fundador, malgrat que en alguna ocasió l’equip organitzador ha perdut el torneig. Aquest fet podria passar de cara a la parròquia independentista en el debat en el cas que el govern de la Generalitat no aconsegueixi d’avui a divendres una certa unitat d’acció entre els socis independentistes allunyada de les últimes polèmiques.

Finalment, el president Aragonès contestarà un per un a tots els grups. Hauria estat un error contestar en bloc i no entrar en el cos a cos amb ningú, un fet que donarà un punt d’interès en un Parlament que sovint està mancat de debat d’idees. Entre els diputats, enmig de tanta picabaralla diària, hi ha poques diferencies –a banda de la polèmica territorial–, els marges són petits i abunda la ideologia de la socialdemocràcia per part d’una gran majoria de ses senyories.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia