Opinió

opinió

Fires a Girona

És una ciutat cara per allotjar-s’hi, però també ho és comprar-hi al supermercat

Demà s’acaben les Fires. Hauran passat quasi tres setmanes des que s’instal·lava a la Devesa la primera Fira d’aquesta edició de Sant Narcís a Girona, i a la plaça de la Independència arribava el castanyer amb la seva parada verda, en forma de màquina de tren. Tradicionalment, “la primera fira” que s’instal·la a la Devesa acostuma a ser la xurreria, però aquest any no ha sigut així. Una atracció musical per a mainada li ha pres la iniciativa.

Durant tots aquests dies, Girona s’ha omplert de gent, de música (molta, variada i molt bona), de colors, de riures, de crits i d’olor de castanyes. La Devesa, sempre sola i tranquil·la, traspua, per uns dies, vida i tràfec.

Aquestes Fires són les últimes de la Marta Madrenas com a alcaldessa i les primeres sense restriccions després de la pandèmia. Veurem, quan arribi l’hora de fer balanços, com ha anat tot plegat: les Fires i la manca de restriccions.

M’ha sorprès la declaració de l’alcaldessa, al programa de Fires, que “Girona és ara mateix una ciutat que funciona, dinàmica i acollidora, on la gent vol ser-hi per desenvolupar amb èxit els seus projectes vitals i professionals”. Sap l’alcaldessa que “ser a Girona” implica un calvari per trobar lloc on poder viure i poder-lo pagar? La cosa és especialment complicada si ets un estudiant internacional de la Universitat que vens a formar-te en aquesta “ciutat universitària”. Està al cas que aquesta Girona, que segons vostè celebra unes Fires que “s’han convertit en la festa major de tardor de Catalunya” (sense comentaris) és la mateixa ciutat que forma part de totes les llistes de ciutats més cares d’Espanya? És una ciutat cara per allotjar-s’hi, però també ho és comprar-hi al supermercat (les publicacions de l’OCU ho avalen) o inclús, per agafar un taxi.

Un rànquing de Bankinter explica que Girona és la ciutat d’Espanya amb la taxa de recollida d’escombraries més cara. Segons aquesta font, “60,28% por encima de la media”. Per ser justos, cal esmentar també que Girona surt a totes les llistes de ciutats més boniques d’Espanya, i tothom que aquests dies ha viscut les Fires ho ha pogut comprovar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia