Opinió

De set en set

A les bambolines

Sol. El govern d’ERC es va quedar ahir sol a la cambra sense el suport de cap dels grups que fa dos anys van permetre la investidura del president Pere Aragonès. Ahir es va constatar que el cap de l’executiu no té cap soci per tirar endavant les seves polítiques, la qual cosa ja havia obligat els republicans a retirar algunes propostes del ple. Al mateix temps tots els grups, i especialment el PSC, li van retreure que no dialogui ni negociï propostes amb la necessitat que té de socis.

Ja sabem que a la política sovint li agraden les tècniques teatrals i pujar a l’escenari per exposar o denunciar la foto del moment. A les bambolines, però, succeeixen les coses més reals i ahir els grups parlamentaris només van intentar exposar a la plaça pública i durant una estona el president Aragonès, ja que tot i deixar-lo sol no van poder presentar cap alternativa, la qual cosa permet als republicans mantenir-se a l’executiu i més quan el soci més real a hores d’ara és el PSOE amb la negociació del pressupost a Madrid i a Barcelona i la reforma de la sedició en el Codi Penal anunciada tot just ahir pel president Pedro Sànchez.

Acompanyat. Aragonès i Sànchez van rubricar ahir l’anunci de la sedició i la feblesa del president català a l’hemicicle ahir a la tarda va quedar esborrada amb aquest anunci que a l’inici de la legislatura ningú esperava. Indults i ara la reforma de la sedició poden ser bones cartes que donin aire al president Aragonès i exhibir bons resultats de la tan criticada taula de diàleg en espera del que pugui dir la resta de grups independentistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia