Opinió

opinió

La quina que no cal

Innovar, segons com i en segons què, fa que certes coses no s’acabin d’entendre bé

Les quines són un joc tradicional típic de les dates nadalenques a molts pobles de Girona, cada vegada més populars, com la Gran Quina de Bescanó, i aptes per a tots els públics. Jo, que de tradicional no en soc gaire, defenso que posats a mantenir tradicions, ho fem com déu mana: si fem el pessebre, fem-lo bé, amb en Josep, la Maria i el caganer. Innovar, segons com i en segons què, fa que certes coses no s’acabin d’entendre bé.

Això és el que ha passat a Fornells de la Selva, on l’associació de jovent del poble va decidir seguir la moda de les quines eròtiques, com les que fan a Vidreres o a Sant Feliu de Buixalleu, on els premis consisteixen en lots de productes eròtics, acompanyats de shows eròtics, amb entrada reservada a majors d’edat.

Probablement la idea del jovent de Fornells no anava mal encaminada si el que es volia era normalitzar les joguines sexuals i aconseguir engrescar la gent que habitualment no en consumeix, però sembla que la cosa se’ls en va anar de les mans. Si en una quina popular al pavelló del poble l’originalitat ha de consistir en un streptease masculí amb remenament de penis; una dona nua refregant els pits untats amb nata a les galtes d’un espectador, i acabar amb un energumen del públic, exaltat i amb el ciri encès, incitant les dones assistents a l’acte fer el mateix, em sembla a mi que no anem bé, que tot això no cal.

Avui que lamentem episodis de violència sexual, que constatem que els adolescents aprenen el sexe en la pornografia, a partir de relacions de domini i imposició, que necessitem una educació sexual des de la llibertat, la igualtat, el respecte i el consentiment, aquests numerets passats de moda no ens hi ajuden gens. Així que posats a ser originals, mancats com estem de valors humans, proposo que la propera quina eròtica sigui un joc solidari i els guanys que s’obtinguin per la rifa de satisfayers, calces comestibles i condons amb gust de maduixa, es destinin al foment d’una nova cultura de la sexualitat. I que consti que tot això m’ho van explicar un grup de joves de Fornells que van acudir a la quina esperant divertir-se d’una altra manera, i que estaven indignats per l’espectacle, no per conservadors, sinó per tot el contrari: son homes que creuen en una altra masculinitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia