Opinió

opinió

La pissarra que connecta

Et proposo que vagis a fer un cafè allà on hi ha la pissarra que connecta

No tothom pot dir que viu en un entorn de comarques envejables. Avui et proposo viatjar fins a Caldes de Malavella, un poble que abraça les aigües termals i el turisme de benestar des d’antuvi.

Ofereix patrimoni amb les termes romanes, el jaciment arqueològic Camp dels Ninots i les rutes urbanes modernistes, però l’esperit selvàtic que defineix la seva petjada emocional és l’activitat del termalisme i la balneoteràpia. Associada als efectes de les aigües mineromedicinals que sanen, per dins i per fora, Caldes no ha deixat mai d’acollir persones que busquen un lloc de pau, calma, retrobament. El seu eslògan turístic, Surt de dins, és un concepte que crea sintonia entre el benestar i les emocions que contagien. Perquè quan estem bé, quan ens sentim bé, tot flueix a millor i les persones som més agradables, respirem amb més consciència i ens atrevim a compartir allò bo que som i tenim dins. Aquesta barreja d’emocions saludables és el que sento cada setmana quan llegeixo la pissarra de la cafeteria restaurant Cal Nap. Un espai amb un relat amorós de vida i relleu generacional que s’ha anat transformant com la mateixa vila caldenca.

Fa una dècada que en Joan i la Ivona van decidir escriure amb guix, en una petita pissarra negra, una frase amb paraules que surten de dins, per no deixar indiferent ningú. Felicito la idea d’aportar valor afegit amb un missatge que connecti perquè és motiu de diàleg, de conversa i de creixement personal. Cada dilluns la comparteixen al seu mur del Facebook provocant comentaris i noves reflexions setmanals. Sens dubte, oferir una estada relaxant en dos balnearis insignes dona foça al municipi i l’oferta de golf de primer nivell, esdeveniments i turisme de luxe aporta prestigi i internacionalització. Sens dubte, descobrir altres ofertes d’allotjament i restauració, gaudir de les visites teatralitzades i l’espai museogràfic Aquae i caminar pel bosc terapèutic són altres experiències imperdibles. I no dubto que la campanya solidària de la Carme i el seu cor ha deixat també la seva empremta. Perquè tot suma, però quan tornis a visitar Caldes et proposo que vagis a fer un cafè allà on hi ha la pissarra que connecta, al costat de l’església, un espai que et proposa de veritat que sentis allò que et surt de dins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia