Opinió

A la tres

Això no és tot, amics!

“Un gruix molt important d’indecisos decidiran el vot en temps de descompte i poden fer saltar pels aires tant les enquestes públiques com les internes dels partits

Continuarà... Com si fos un serial. O bé la famosa frase del Porky dels Looney Tunes capgirada i convertida en un “Això no és tot, amics!”. Un o altre hauria de ser el lema patrocinador d’aquesta jornada. Perquè la votació d’avui, a la majoria de municipis, la podem considerar una primera volta. Una fase per establir la repartició de forces que obrirà una etapa de negociacions en què ser la llista més votada no és garantia de tenir l’alcaldia ni tampoc d’estar en el govern. S’entreveu un panorama fragmentat i extremadament igualat en els grans municipis i, en previsió d’això, aquests dies de campanya s’han vist moltes recances de candidats a l’hora de manifestar clarament amb qui prefereixen teixir aliances. Poques portes tancades, les mínimes per definició ideològica, i els que fan afirmacions taxatives veurem si se les hauran de menjar amb patates, com va ocórrer en algun cas ara fa quatre anys. Cada vot compta –aquest cop, més que mai– i la prudència ha temperat una campanya que ha enganxat entre poc i gens la majoria dels ciutadans. Algun estirabot en el tram final, algun atac més incisiu per cremar els darrers cartutxos i cridar l’atenció, ha posat un xic més de color.

Quan llegeixin aquest article segurament els col·legis electorals ja hauran obert portes i una de cada tres persones decidirà el seu vot en temps de descompte. Un gruix important d’indecisos que poden fer saltar pels aires les enquestes públiques i les internes dels partits –que no sempre van a l’hora–. D’aquí la importància de no quedar-se a casa. D’exercir un dret que té incidència en el dia a dia, en la gestió més propera. El panorama no ajuda a engrescar-se. Habitatge, seguretat, neteja i mobilitat han estat els grans temes d’aquesta campanya. Però amb molta paraula fàcil i propostes que en alguns casos generen dubtes que es puguin tirar endavant. Bé per la proposta en si, bé perquè les aliances obligaran a deixar promeses al calaix. I d’independència, se n’ha parlat poc. Molt poc. Significatiu. Lamentablement significatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia