Opinió

Emprenedoria a l’Empordà

Una bona part de l’alumnat són persones amb ganes de reinventar-se i donar-se una nova oportunitat en aquesta indústria de la felicitat

Començar a fer alguna cosa que és nova i pot ser difícil, per tant iniciar una decisió i un compromís per desenvolupar un somni, que defineixo com una idea que passa a l’acció, fent un esforç addicional o sortint de la zona de confort, vol dir tenir esperit d’emprenedoria. L’Empordà és terra estimada on passejar, viure, connectar amb l’emoció del mar, els camins de ronda, els parcs naturals i la gastronomia que fa omplir els sentits de veritable benestar. Com a destinació turística, sinergia, natura i cultura connectant tradició i modernitat, paisatge i cuina, art i activitats, itineraris i personatges, sempre evocant les emocions de la nostàlgia i la sorpresa. Precisament perquè augmenti la creativitat, el desafiament de crear noves experiències, la voluntat de desestacionalitzar, per gaudir de les quatre estacions de l’any, i amb la valentia de servir el territori amb persones que fomentin un turisme cada vegada més responsable i més sostenible, l’Ajuntament de Figueres lidera un curs innovador, organitzat per l’àrea de Promoció Econòmica i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, dins el Programa de Projectes Innovadors i Experimentals, oferint una oportunitat única a dones i homes que estimen l’Empordà i volen plantar-hi una nova llavor en les disciplines de turisme actiu i turisme de benestar. Una formació que ja s’ha iniciat, en format híbrid, i que durant 280 hores es marca el repte de provocar la creació d’iniciatives empresarials que ofereixin experiències atractives durant tot l’any. Les vint persones seleccionades per a aquest curs tenen il·lusió, actitud, entusiasme i empatia per gaudir dels privilegis que dona compartir, col·laborar i comunicar en clau d’intel·ligència col·lectiva, amb moltes ganes d’aprendre i així anar transformant els seus aprenentatges en saviesa. I el millor de tot és que una bona part de l’alumnat són persones amb ganes de reinventar-se i donar-se una nova oportunitat en aquesta indústria de la felicitat que és el sector del turisme. Bonic tot plegat, oi? Transformar la seva passió en un negoci és el que l’equip docent, jo inclosa, estem fent per acompanyar-los en aquest fantàstic viatge empresarial amb la voluntat de fer realitat el seu somni emprenedor amb sessions de formació i mentoria amb molta ànima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia