Opinió

De set en set

Farenheit al País Valencià

El torero Vicente Barrera, ara reconvertit en conseller de Cultura i vicepresident de la Generalitat valenciana, ha decidit censurar els escriptors que fan servir el terme “País Valencià” en lloc de “Comunitat Valenciana”. Ho ha defensat aquesta setmana a les Corts arran d’una pregunta de Compromís per la cancel·lació de la participació de l’escriptor Manuel Baixauli en un cicle literari. Barrera diu que “País Valencià” no és constitucional i divideix la ciutadania. Amb aquest criteri de la Generalitat valenciana, grans escriptors com Joan Fuster, Enric Valor, Vicent Andrés Estellés, Isabel Clara-Simó o Joan Francesc Mira, per posar només alguns exemples, no serien dignes de participar en actes literaris perquè han fet servir termes inconstitucionals per referir-se a la seva pròpia nació.

Al País Valencià ha començat la cacera de bruixes, la persecució ideològica d’escriptors i artistes, i veurem fins on són capaços d’arribar. Hauríem d’animar el matador de Vox Vicente Barrera a elaborar una llista d’autors valencians censurats i, encara més, a organitzar una crema pública de llibres de tots ells com a la novel·la Farenheit 451, un clàssic de Ray Bradbury on uns antibombers es dediquen a cremar llibres per defensar la felicitat universal perquè els llibres ofenen, molesten i inquieten. Seria interessant veure el criteri de Barrera per decidir qui i què és art i és cultura “promocionable” pel govern. De moment l’únic que segur que sabem és que, per a ells, la tauromàquia és, indiscutiblement, cultura en majúscules.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia