Opinió

Un bar al cim d’un volcà

Cal aprofitar El Fortí, ja sigui amb un negoci de restauració o amb algun altre ús

L’Ajuntament d’Olot preveu posar a licitació aviat la nova concessió del cafè bar El Fortí, situat al cim de Sant Francesc (el volcà Montsacopa). Començarà així una segona etapa de la breu història d’aquest establiment, estrenat tot just l’octubre del 2017. La concessió municipal era per deu anys, però com que el negoci no ha donat el rendiment esperat, la finalització del tracte s’ha avançat. La gestió d’El Fortí probablement no ha estat la més adient, però és innegable que el fet d’haver-hi de pujar caminant no hi ha ajudat. És significatiu que, quan l’Ajuntament va sondejar-los, cap empresari local es veiés amb cor de fer-se’n càrrec i que hagués de ser un foraster molt agosarat qui n’agafés les regnes. Durant aquests anys, no han estat suficient garantia de supervivència per a El Fortí les magnífiques vistes que se li despleguen al visitant des de la seva terrassa, que justament són el principal argument per entrar-hi. El cafè bar ja fa unes setmanes que està tancat. Era –perdoneu-me el tòpic– una mort anunciada.

Situat en ple parc natural, no s’hi ha pogut pujar en cap mena de vehicle, excepte en casos concrets, i aquesta restricció es mantindrà, crec que amb bon criteri. Malauradament, de la mateixa manera que s’evita la massificació del cim de la muntanya, es limita el nombre de potencials clients d’un negoci. És això el que em fa alinear amb els que veuen complicada la viabilitat d’un establiment de restauració en aquest lloc, per més bé que ho faci la concessionària. En canvi, a l’Ajuntament es mostren convençuts que, amb una bona gestió, sí que serà possible. En qualsevol cas, és indiscutible que Olot disposa en aquest punt tan emblemàtic d’un magnífic edifici, ben integrat al conjunt de la fortificació. Projectat pels arquitectes Mireia Torras i Pere Llimargas, es va construir en el context d’una aposta decidida per promocionar el Montsacopa com a atractiu turístic, que va incloure la portada d’aigua i electricitat. Cal aprofitar El Fortí, ja sigui amb un negoci de restauració o amb algun altre ús, per exemple, un petit centre d’interpretació del vulcanisme i de la història del recinte. Jo, us seré franc, preferiria la primera opció. Tant de bo se’n surtin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia