Opinió

Lletra petita

Fa olor de Sant Jordi

“M’agrada que els catalans i les catalanes tinguem un dia que sigui només nostre, perquè les persones enamorades se’l facin seu i el projectin a la resta del món

No ho noten? Fa una dolça flaire de llibres. En pocs dies tindrem els carrers i les places curulls de parades plenes de volums i de gent disposada a dedicar part del seu temps lliure a fullejar-los i comprar-los. Només és una jornada i els més escèptics segur que pensen que es tracta d’una vana il·lusió que res té a veure amb la trista realitat d’un sector en hores baixes. Que una flor no fa estiu, diuen. Que tot és comèdia engrandida per les editorials que inflen els números i que tres de cada quatre llibres que es compren per Sant Jordi moren de fàstic, i de pols, a la tauleta de nit. No dic que no tinguin raó, en part, però ni les previsions més negres em faran canviar d’opinió. M’agrada Sant Jordi i m’agrada molt. I ho dic convençuda perquè a mi no em fan ni fred ni calor els dies pintats de vermell en el calendari. M’agrada la llegenda que envolta l’origen de la festa; els peluixos de dracs i cavallers lletjos com una mala cosa; els cubells a cada cantonada plens a petar de roses a preus prohibitius que es marceixen només de mirar-les. M’agraden les llibreries que es mantenen obertes encara que tinguin les lleixes buides i que s’omplen igualment de clients a la recerca de la lectura perfecta; els balcons guarnits amb senyeres noves de trinca i guardades la resta de l’any en el calaix del menjador, i els pastissos en forma de cor o amb les quatre barres sobre el pa de pessic que promet ració quàdruple de sucre i nivells prohibitius de colesterol. M’agrada que els catalans i les catalanes tinguem un dia només nostre perquè les persones enamorades se’l facin seu i el projectin a la resta del món; que els infants arrepleguin tots els contes aprofitant la generositat efímera dels pares i que els llibres de segona mà tornin a tenir lectors després d’haver estat oblidats en una caixa. M’agrada Sant Jordi malgrat els insofribles autors mediàtics, les odioses llistes dels més venuts i els polítics que regalen flors. En definitiva, m’agrada Sant Jordi perquè em permet compartir un dels plaers més grans que existeixen en aquest món: llegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia