Articles

El papa, en direcció contrària

Ja ha començat la subhasta. Ara que es coneix el recorregut que farà el papamòbil (estic temptat d'escriure-ho amb majúscula) pels carrers de Barcelona, els balcons i finestres de la Via Laietana, Claris, Diputació i Marina estan sotmesos a la llei de l'oferta i la demanda. L'endemà mateix de confirmar-se oficialment l'itinerari papal, l'Avui es feia ressò del borbolleig mercantil que s'havia desfermat, especialment a internet, on els preus oscil·laven aquell dia entre els 400 i els 4.800 euros. En el moment d'escriure aquest article, Google registra 8.060 ocurrències de les paraules llogo, balcó, visita i Papa, i 137.000 ocurrències en castellà.

La caravana pontifícia anirà de la catedral a la Sagrada Família. S'havia debatut si havia de passar per la Gran Via, per Consell de Cent o per Casp. La Gran Via era potser massa baldera i el carrer Casp massa discret, per això semblava que Consell de Cent era la solució intermèdia. Però, com que homenatjar l'hoste amb tota mena de compliments és un deure sagrat de l'amfitrió, Barcelona ha tingut la sensibilitat de regalar a l'insigne visitant un recorregut fet a mida i coherent amb la seva figura.

Per això es va decidir que la comitiva triomfal pugés per Pau Claris i seguís pel carrer Diputació, ço és, contra direcció. Atesa l'admirable caparrudesa d'aquest líder mundial que s'entesta, com el seu predecessor, a pontificar –és la seva feina– en qüestions sexuals i a situar les dones un graó o dos o tres per sota dels homes, fer-lo anar d'un lloc a l'altre en direcció contrària és un detall carregat de simbolisme.

La guerra comercial dels balcons està limitada a la gent de possibles. La majoria de fidels i de ciutadans encuriosits esperaran el pas del papamòbil a peu dret, a banda i banda dels carrers. Serà un esdeveniment ciutadà molt semblant al dia que el Tour de França va arribar a Barcelona.

Els dos fets tenen en comú que es crea una expectativa llarga i feixuga per aplaudir un vist i no vist de tres segons. Potser caldria distreure l'espera del personal com fan al Tour, amb una alegre caravana publicitària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.