Opinió

Benet XVI i Ricard Gomà

La visita de Benet XVI a Barcelona està reproduint el model britànic de fa unes setmanes. Com va succeir a la Gran Bretanya, aquí han florit uns grups minoritaris que, amb qualsevol argument –la visita és cara o el papa no entén els treballadors, la diversitat, les dones, la sexualitat, l'avortament, els homosexuals o els catalans–, produeixen un rebombori del qual la premsa es fa ressò. Finalment, el papa arriba i la visita és un èxit.

A la manera del model britànic de resposta davant la visita de Benet XVI, a Barcelona hem pogut comprovar la intolerància dels dits tolerants. L'exemple paradigmàtic l'ofereix Ricard Gomà, tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona. A la pàgina 5 de la revista Barcelona Informació del mes d'octubre, el tolerant Ricard Gomà diu que “tots els projectes de vida han ser possibles a Barcelona”. Però a la pàgina 10 de la mateixa publicació el tolerant Ricard Gomà esdevé un intolerant amb mèrits per arribar a la final de la Champions europea de la intolerància: Benet XVI és anacrònic, excloent, hipòcrita, ranci i fosc.

Però que potser no ens havia dit que a Barcelona tots els projectes de vida han de ser possibles? Més enllà del seu anticlericalisme, Ricard Gomà té un problema que el durà de frustració en frustració: vol reeducar uns ciutadans que no es deixen reeducar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.