Opinió

L'obstacle insalvable

La formació professional i la contínua del que ja treballa són, dintre del poc galdós panorama de l'ensenyament a casa nostra, els dos elements estratègics de la cadena educacional per afavorir el progrés i el benestar de la nostra societat. Dues peces clau per a l'augment de la competitivitat de totes les nostres empreses. Fins ara aquests han estat dos mons que ni es parlen ni es coneixen. L'FP aferrada a un model que necessita l'empresa, però que ni la pot ni la vol tenir a prop, i l'altre, el que la gent en diem Forcem, en mans d'un tripartit pervers del qual potser és millor per a tots que no es parli gaire.

La conselleria d'Educació del Maragall ha volgut posar, com ha pogut, una falca en aquest pervers statu quo amb la promulgació de la llei del 2009 i amb propostes com el programa Qualifica't o els centres integrals de l'FP. A més d'haver-li costat la salut, l'incipient canvi té el risc de morir-se abans de ser aplicat. I això seria una llàstima. Curiosament per als professionals de l'educació el veritable obstacle que fa inviable apropar les dues potes de la formació per a l'empresa no és ni la resistència dels professors, ni la rigidesa del sistema: el problema és que cada tema depèn d'una conselleria diferent i que posar-les d'acord no està a l'abast ni de l'Artur Mas, ni del José Montilla ni de la Carmen de Mairena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.